viernes, 17 de junio de 2011

L'EDAT DELS ARBRES

Laura ha portat una part d'un tronc i ens ha explicat com es conten els anys. També com es poden saber coses de la vida de l'arbre.


INFORMACIÓ
Observant amb atenció els anells d’un arbre tallat es pot estudiar d’una manera senzilla la seua vida, i a més, descobrir la seua edat. Per ressaltar el color de la fusta, heu de prendre un drap amb un poc de cera incolora i repartir-la de manera uniforme. Ara que ja es poden diferenciar clarament els anells, és possible endevinar coses de la vida de l’arbre, com ara quants anys tenia quan el varen tallar, l’any que més va créixer, si va passar períodes de sequera (els anells més estrets) o de bonança (els més amples)… Una pràctica divertida que ens explica la vida íntima dels arbres.

1 comentario:

  1. Pel color dels anells es pot conèixer els períodes de molt de fred, anell més fosc, on el arbre sol crèixer poc i la seua madera es apretada, i períodes de bon estar amb millors condicions per a crèixer, anell claret. A més es pot saber pel grossor dels anells si aquestos períodes han segut llargs o curts.
    Salutacions i enhorabona pel teu treball.

    ResponderEliminar