martes, 18 de enero de 2011

ANEM A LA BIBLIOTECA "PARC DE L'ESTACIÓ"

18-1-2.011
Avui hem anat de visita a la Biblioteca "Parc de l'Estació". Dani ens ha explicat que la Biblioteca era l'antiga estació de Gandia i, on ara gaudim dels llibres, abans estava ple de passatgers que viatjaven a Valencia i altres pobles.

Ens ha contat tres contes:
D'un monstre.

Un altre d'animals de la granja

EL LLEÓ I EL RATOLÍ (FAULA) i...
...També hem cantat i ballat una cançó


EL CONTE :

"El lleó i el ratolí"

A l'ombra d'un arbre un lleó dormia una migdiada. Un ratolí que jugava per les branques no se'n va adonar i jugant, jugant, va caure damunt l'esquena del lleó i el va despertar. Molt enfadat, el lleó, d'una grapada, el va atrapar.

El ratolí, en veure's pres del rei dels animals, li va demanar perdó i, tot plorant, li va dir que ell, en cas de necessitat,l'ajudaria. El lleó va riure de valent, com el podia ajudar una bestiola tan petita si ell era tan gros i tan valent? Tanta gràcia li va fer, que el va deixar lliure. Molt temps després, el lleó va caure a les xarxes d'uns caçadors i, com que no podia sortir-ne tota i la seva gran força i el seu poder, es va posar a rugir tan fort com podia. I vet aquí que, per casualitat, aquell ratolinet no era gaire lluny i, en sentir el lleó, va córrer a ajudar-lo: va rosegar amb les seves dentetes les malles de la xarxa fins que va fer un forat prou gran i el lleó va poder sortir i s'escapà, gràcies al ratolí, d'una mort certa. I des d'aquell dia el ratolí i el lleó van ser amics inseparables!

Després d'esmorzar al col.legi, els infants han fet un dibuix del conte.

4 DIBUIXOS DEL CONTE

No hay comentarios:

Publicar un comentario