jueves, 24 de febrero de 2011

LA TENDA DELS ANELLS

TOTS ELS MATERIALS QUE TENIM A L'ABAST I MOLT ECONÒMICS, SERVEIXEN PER FER MATEMÀTIQUES...
PERÒ EL MILLOR ES APROFITAR EL QUE PORTEN ELS INFANTS I APORTEN LES FAMÍLIES.
24-2-2.011
El dijous per la vesprada fem el taller de matemàtiques. Sempre fem dues activitats, un infants estan amb Maria (la mestra de suport), per parelles o en grups de 4 o individualment, depenent de l'activitat. Aquesta proposta s'acaba quan han passat tots el infants de la classe. La resta del grup comencen l'altra activitat proposada i van al taller de Maria, quan els correspon. La segona activitat la fan tots, la mateixa vesprada. Primer es presenta la segona activitat i quan comencen a realitzar-la és quan van passant pel taller de Maria.
Avui ha estat una activitat relacionada amb la lògica. El material la ha portat Andrea, després de que aquest matí, conversant amb la seua mare, m'ha comentat que hi han unes bossetes d'anells amb formes i colors diferents. He pensat que podria vindre bé aquest material , per atractiu, per fer jocs amb els infants i ho he comentat amb ella. M'ha dit que m'ho portaria i aquesta vesprada ja teniem 4 bossetes d'anells. Així que he decidit utilitzar aquest material per encetar una nova activitat de lògica.
Després de que Andrea presentara el material:

Primer hem vist quantes formes tenien els anells.

Després quants colors.
I per últim cadascú ha dibuixat 3 etiquetes i el resultat de la seua colecció. També han dibuixat la tenda i la proposta que els he fet.

Aquesta vesprada, a casa, he fet el joc, per a la classe. Ja tenim un altre material a l'aula per comptar i...
LA TENDA DELS ANELLS: JOC DE LÒGICA AMB QUANTITATS.
L'he he fet amb cartrò ploma. Les targetes estan plastificades i fetes amb cartolina. La capseta és d'una tenda de tot a 1 euro. Cost: 0.60 euros. Anells: 3'60 euros.
Cost del joc: 4'50 euros.


El joc té moltes possibilitats matemàtiques d'utilització I D' ALTRES...(ja ho anirem veient)
Pot utilitzar-se de 4 a 6 anys.
ALGUNES D'AQUESTES IDEES PER FER ELS MATERIALS I RECOLLIR ACTIVITATS PER FER AMB ELS INFANTS LES TROBE A :
GAMAR

Aprofite aquesta entrada per donar les gràcies a la mare d'Andrea i a totes les famílies, sense la seua col.laboració i apoio, aquestes activitats no serien possibles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario