sábado, 5 de marzo de 2011

TALLERS DE MATEMÀTIQUES

3-3-2.011
Els infants van construint el pensament matemàtic a partir de la manipulació, l'observació i l'experimentació dels materials. D'aquesta manera comencen a discriminar , a abstreure, a generalitzar i a crear relacions a partir de les dades extretes de la realitat.
Als tallers de matemàtiques del dijous, fan activitats concretes que els ajuden al desenvolupament d'aspectes lògics, qualitatius, quantitatius i espacials.
Als tallers els infants realitzen simultàniament diverses activitats en petit grup.
Aquest dijous han fet 4 activitats als tallers:
Tots els alumnes pasen per tots els tallers al llarg del mes.
Joc de la ruleta ( numeració):

Els anells ( lògica i numeració):

Joc de formes ( volums, figures planes i numeració)

Joc de lògica

PER QUÈ CAU GEL DEL CEL?

Dijous - 3-3-2.011
La calamarsa, calabruix, granissa o pedra és un tipus de precipitació que consisteix en partícules irregulars de gel. La calamarsa es produeix en tempestes intenses en les quals es produeixen gotes d'aigua sobrerefredades, és a dir, encara líquides però a temperatures per sota del seu punt normal de congelació , i ocorre tant a l'estiu com a l'hivern, encara que el cas es dóna més quan està present la canícula.

El dijous va ploure, de sobte pel matí, i va caure pedra. Quan varem entrar a l'aula els xiquets i xiquetes van començar a parlar de la neu, la pluja i es preguntaven com podia caure gel del cel. Ho vaig explicar i vaig proposar que a l'endemà portaren una ampolla d'aigua que tenien que posar al congelador.
Van escriure i dibuixar la nota per a casa.

Divendres -4-3-2.011
Hem vist com quan posem l'aigua al congelador, aquesta es transforma en gel.
Hem vist la forma del gel de cada ampolla, com sura el gel i hem comentat com van els icebergs pel mar..., hem parlat dels estats de l'aigua i...més coses...




Hem deixat el gel a veure que va passant...

martes, 1 de marzo de 2011

LA DISFRESSA DE CARNESTOLTES

1-3-2.011
Avuí han anat acabant els collars.


Ja estan quasi acabades les disfresses. Els infants gaudeixen del taller.