jueves, 26 de mayo de 2011

LES POESIES DEL DIJOUS


El segon trimestre varen encetar l'activitat:
UNA POESIA CADA DIJOUS.
Tots els dijous els infants reben una petita poesia per aprendre a casa i el divendres la reciten tots junts. Comencem per una i el llibret va augmentant cada setmana.
Es una activitat que els agrada molt i juguen a veure si les saben totes. Cada poesia té un dibuix de referència per recordar-la.
Ací teniu totes les poesies que ja han aprés.




miércoles, 25 de mayo de 2011

LES FORMIGUES D'AITANA I...


25-5-2.011
Avui també hem observat el comportament de les formigues que d'Aitana i hem observat una amb la lupa binocular.
Primer no hem vist cap, pero en obrir la tapa del pot, han començat a sortir...


L'ESQUELET I...

25-5-2.011
Mentre estem
desenvolupant el projecte de les coses que hi ha baix de la terra, ens hem centrat en les formigues, però al mateix temps els infants van relacionant les coses que van aprenent. En una de les converses al voltant de com són les formigues varen veure que no tenen esquelet. I air varem comparar el nostre cos amb el de les formigues. Com estan molt interessats amb l' esquelet, avui he portat de la biblioteca del col.legi un llibre del cos humà i Maria també ha dut un llibre a classe ( de la seua mare) que també té molta informació al voltant de com és el nostre cos.
Al mateix temps també estan interessats pel cervell al parlar de la memòria de l'ordinador i varem comparar amb la nostra, ja que amb Marta ( que està estudiant per a mestra d'E.Infantil) i que ja fa temps que ve a l'aula i ha encetat un projecte d'investigació al voltant de les TIC a l'aula ( del que anirem informant). Així que anem relacionant tot allò que no veiem i que està amagat... Avuí hem vist que no tots els essers vius tenen un esquelet intern. Per ara han aprés que nosaltres tenim esquelet, també els peixos ( recordant el projecte de l'any passat) i els mamífers. Dintre de la conversa, Diego ha fet una pregunta que no tenía molt que veure amb el tema, pero l'he recollida un moment i ho hem apuntat per aprofundir en un altre moment si cal. La pregunta:
-Què és el calfament global?
Ho he explicat una mica. Algú ha dit que le calfament és com quan tenim febra. Després Maria ens ha mostrat el llibre de la seua mare i hem conversat una mica al voltant del cervell, del cor i ... Després han dibuixat un esquelet.



A veure com acaba...
També algú ha apuntat:
-Com respiren les formigues?

RECICLEM?

El dijous passat 19-5-2.011 varem rebre la visita de una viatgera amb una maleta molt especial i ens va contar la història d'una extraterrestre que venia d'un planeta ple de fem i havia vingut a veure que feiem amb les deixalles, per aprendre de nosaltres... Els infants de la classe han recordat com es recicla... ...i sabem molt bé com fer-ho. Ara cal practicar-ho més, a casa i també a l'escola.

A l'aula hem conversat al voltant del reciclatge i han fet un dibuix. Alguns dibuixos. On van el paper, el vidre, el cartró, el plàstic, l'alumini?





martes, 24 de mayo de 2011

FORMIGUES


24-5-2.011
Seguim amb les formigues i avui ha estat Aitana la que ens ha mostrat unes formigues que ha portat el seu pare. Són grans i negres. Mol més grans que les que hi ha al formiguer. No les podem posar juntes, així que les hem deixat a un pot amb terra i una mica de menjar.


SEGUIM OBSERVANT FORMIGUES AMB LA LUPA BINOCULAR


Formigues que hem trobat al pati: amb ales


PER SABER MÉS DE FORMIGUES