jueves, 20 de enero de 2011

UN JOC PER ...SUMAR

20-1-2.011
Dintre del projecte de matemàtiques, tots els dijous fem un taller que te que veure amb el llenguatge matemàtic. Avui Laura ens ha mostrat un joc que ens ha fet el seu pare ( abans en una de les converses amb els pares de Laura, els vaig comentar que estava fent un projecte al voltant de les matemàtiques i que en entrar en la web GAMAR vaig veure que podria fer un joc per introduir la noció d'adicció, adaptat a 4 anys. Com havia fet un, amb una caixa de sabates el pare de Laura, que és fuster, es va oferir per fer-nos unes capsetes per jugar a sumar).

I avui, pel matí,Laura ens ha explicat com funciona.




Per la vesprada han estat jugant per parelles amb Maria, la mestra d'apoio. Han gaudit del joc i els ha agradat molt. Poc a poc jugaran tots. Una vegada ja coneguen el joc i el dominen, estarà al racó de matemàtiques.
EL JOC

Materials
  • Capsa de fusta
  • Dau
  • Caniques o pedretes de dos colors diferents ( 1 color per jugador )
  • Full, llapis
COM JUGUEM:
Un jugador tira, escriu el nº en el quadrat del seu full. L'altre jugador tambéAgafa les pedretes i les tira dins de la capsa. El segon jugador tira el dau, escriu el nº en el el quadrat del seu full, l'altre jugador també. Tenen que fer la suma mentalment. Diuen el resultat. Comproven obrint la capsa i comptant totes les caniques. Escriuen el resultat de la suma en el full.


No hay comentarios:

Publicar un comentario